Закрыть

Выберите свой город

Закрыть

Са святам Божага Нараджэння!

Са святам Божага Нараджэння!
Няхай у гэта светлае свята вашыя сэрцы напоўняцца радасцю, а штодзеyная мітусня саступіць месца любові і дабрыні. Жадаем, каб у вашых сем’ях заўседы панавала пяшчота і згода, а прысутнасць блізкіх людзей прыносіла адчуванне душэўнай цеплыні і светлай надзеі!
Віншаванне ад Антоні Дзям'янка, біскупа Пінскага:   Дарагія браты і сёстры!   Божае Нараджэнне — гэта свята для тых, хто паверыў у спаўненне Божых абяцанняў пра Месію. І такіх людзей шмат. Спачатку гэта былі тыя, хто чакаў прыйсця Збаўцы, чуючы прароцтвы Старога Запавету. Затым тыя, хто жыў на мяжы Запаветаў, а таксама людзі, якія заахвочвалі да захавання веры ў адзінага Бога i прыняцця абяцання, што Бог наведае свой народ.   Прыкладам глыбокай, моцнай, непарушнай веры былі Апосталы, мучанікі на працягу дзвюх тысяч гадоў, біскупы, святары, законнікі, законніцы, пастыры парафіяльных супольнасцяў, свецкія католікі мінулых і цяперашніх часоў.   Нашымі правадырамі на шляху веры былі і ёсць бацькі, дзяды, сваякі, суседзі i сябры ў працы, усе тыя, хто заахвочваў нас і заахвочвае словам і прыкладам да моцнай веры, поўнай надзеі, шчырай i бязмежнай. Мы ўдзячны ім за гэтае сведчанне.   Бог адорвае чалавека ласкай веры тады, калі ён адкрывае для Яго сваё сэрца і працягвае да Яго свае далоні падчас малітвы. Бог нараджаецца там, дзе чалавек шукае Яго. Божае Нараджэнне - гэта асаблівы час шукання Бога, які стаў адным з нас. Гэта час спаткання з Ім у святыні, каля яселек, праз святыя сакрамэнты, асабліва ў сакрамэнце пакаяння, Эўхарыстыі, у штодзённай малітве, у кожнай сям’і, падчас калядных спеваў, у парафіяльнай супольнасці, у дзіцяці, хворай асобе, самотнай, беднай, пакрыўджанай, у кожным чалавеку.   Бог таксама прагне выкарыстаць кожнага з нас, каб хтосьці з нашага акружэння, той, хто яшчэ не ведае Добрай Навіны, паверыў, што прыйшоў чаканы Збаўца, каб той, хто згубіўся на сцежках свайго жыцця, адшукаў дарогу да святыні, да супольнасці веруючых i прыняў Бога ў сваё сэрца. Гэтае Божае жаданне можам выканаць праз сведчанне штодзённага хрысціянскага жыцця.   З нагоды свята Нараджэння Пана i надыходзячага Новага 2013 года прыміце, дарагія браты і сёстры, мае самыя шчырыя пажаданні: жадаю Вам моцнай веры, нязломнай надзеі i братняй любові. Няхай кожны з нас далучыцца да тых, хто паверыў Богу i даверыўся Яму.   Ад сэрца ўсіх благаслаўляю.   Антоні Дзям’янка   Біскуп Пінскі
Заметили ошибку? Выделите текст, нажмите Ctrl+Enter и оставьте замечание!

Комментарий (Максимум 1000 символов)

Вопрос: 24 часа это - ?

Вы знаете что-то интересное или важное и готовы этим поделиться?
Обязательно свяжитесь с нами, это очень просто!

Выберите удобный способ для связи или напрямую отправьте сообщение в редакцию через форму на этой странице.

Govorim.by

vk.com/govorimby

Внимание! Новости рекламного характера публикуются по предварительной договорённости. Подробнее цены на размещение рекламы смотрите здесь

Хотите сэкономить 30% на изготовлении кухни или шкафа-купе?

Новости Барановичей

Брестская область хочет "взяться за яйца" и производить полмиллиарда штук в год

Хотите узнать больше? Главное "яйценосное" предприятие области - ОАО "Барановичская птицефабрика".<br clear="all" /> 18

В Барановичах осудили 18-летнего парня за секс с несовершеннолетней: сейчас они муж и жена

Хотите узнать больше? В милицию сообщение поступило из больницы, когда девушка стала на учет по беременности.<br clear="all" /> 23

В Барановичах запретили установку антенн на фасадах историко-культурных ценностей

Хотите узнать больше? Также запрещено вешать антенны на фасадах домов на центральных улицах города.<br clear="all" /> 17

СК все же возбудил дело по взрыву баллона в VW на заправке, где мужчине оторвало ногу

Хотите узнать больше? Предыдущее постановление об отказе в возбуждении дела отменено: "Проверка проведена неполно".<br clear="all" /> 28

Глава СК России взял под личный контроль дело о гибели в питерском роддоме женщины из Барановичей

Хотите узнать больше? Александр Бастрыкин поручил тщательно проверить все факты и дать объективную оценку действиям медработников.<br clear="all" /> 28

Жителя Барановичей подозревают в насилии над 68-летней женщиной

Хотите узнать больше? Подозреваемый на улице угрожал пожилой женщине и пытался склонить ее к близости.<br clear="all" /> 26

Смерть из-за врачебной ошибки. В России после родов умерла женщина из Барановичей

Хотите узнать больше? Экспертная комиссия выдала заключение: смерть женщины можно было предотвратить, если бы врачи своевременно сделали кесарево сечение.
84