Закрыть

Выберите свой город

Закрыть

На Кобринщине отметили День работников сельского хозяйства и перерабатывающей промышленности

На Кобринщине отметили День работников сельского хозяйства и перерабатывающей промышленности

Духмяны хлеб, салодкая булачка, свежае малако, добрая шкварка… За кожным з гэтых і іншых прадуктаў, якія сталі для нас такімі звычнымі ў сваім велізарным асартыменце на паліцах магазінаў, – штодзённая праца многіх і многіх людзей. Значэнне гэтай працы перабольшыць проста немагчыма, таму што яна служыць адной з галоўных умоў стабільнасці нашай краіны. А Дзень работнікаў сельскай гаспадаркі і перапрацоўчай прамысловасці аграпрамысловага комплексу з’яўляецца не проста святам, але і добрай нагодай падвесці вынікі і яшчэ раз шчыра падзякаваць усім тым, хто так ці інакш звязаны з цяжкай, але высакароднай працай на зямлі.
На Кобринщине отметили День работников сельского хозяйства и перерабатывающей промышленности



- Немагчыма сабе ўявіць развіццё нашага рэгіёна без эфектыўнай работы ўсяго аграпрамысловага комплексу, – падкрэсліў старшыня райвыканкама Аляксандр Зазуля. – Спакон вякоў і да сённяшняга дня праца хлебароба застаецца самай важнай і ганаровай. Менавіта таму ўшанаванне працаўнікаў сяла – гэта выключна прыемная місія і заслужаная даніна за іх няпростую працу. Як адзначыў старшыня райвыканкама, сёлета працаўнікам сяла давялося весці сапраўдную барацьбу з надвор’ем, і барацьба гэтая была не дарэмнай, нягледзячы на спёку быў сабраны добры ўраджай збожжа. Штогод лепшую ўраджайнасць збожжа атрымліваюць у ААТ “Агра-Кобрынскае”, 3-е месца ў абласным фестывалі “Дажынкі-2015” заняў СВК “Узыходзячая зара”, добрыя вынікі прадэманстраваў і шэраг іншых гаспадарак. Забяспечаны прырост 7,8% у жывёлагадоўлі, падтрымліваюцца станоўчыя тэмпы росту вытворчасці малака, у параўнанні да мінулага года на 3,1 тысячы тон узрос валавы надой, 17 гаспадарак пастаўляюць на завод малако гатункам “экстра”. Аднак вынікі гэтыя – не нагода для заспакаення, а арыенціры для новых будучых дасягненняў. Тыя ж, хто забяспечвае ўсе гэтыя паказчыкі сваёй працай, у гэты дзень прымалі заслужаныя віншаванні, ганаровыя граматы і пісьмы падзякі. Павіншаваць працаўнікоў сельскай гаспадаркі і перепрацоўчай прамысловасці АПК прыйшлі прадстаўнікі заканадаўчай і выканаўчай улады, РА ГА “БРСМ” і РГА “Белая Русь”, прафсаюзаў і, зразумела, калегі па галіне. Адзін за адным выходзілі на сцэну кіраўнікі гаспадарак, механізатары і іншыя шматлікія прадстаўнікі сельскагаспадарчай галіны Кобрыншчыны. Яны добра ведаюць: менавіта гэтая сфера, як ніякая іншая, патрабуе не толькі прафесіяналізму, але і сапраўднай любві да шчырай працы і да роднай зямлі. - Трэба прыкладваць усе намаганні, працаваць з душою, на якой бы пасадзе ты ні знаходзіўся, – адзначыў  механізатар-перадавік Мікалай Пакалюк з ААТ “Гарадзец-агра”. – У сельскай гаспадарцы няма і не можа быць дробязяў. Ну а калі будзе праца – будуць і вынікі. Як справядліва зазначыў старшыня Кобрынскай раённай арганізацыі РГА “Белая Русь” Віктар Казак, любоў да гэтай працы, да сваёй зямлі закладваецца з дзяцінства, і недарэмна ў нашых продкаў самымі ганаровымі шляхамі заўсёды былі абарона сваёй Айчыны і праца на роднай зямлі.
На Кобринщине отметили День работников сельского хозяйства и перерабатывающей промышленности

Адшуміць святочны вечар, і ўсе героі гэтага дня зноў вернуцца да сваіх штодзённых клопатаў, закладваючы новы будучы ўраджай і асвойваючы новыя тэмпы – як робяць гэта з году ў год. Але… гэта будзе крышачку пазней. У гэты ж дзень у Палацы культуры панавала свята. Гучалі цёплыя словы і добрыя песні, змянялі адзін аднаго ансамблі і калектывы – і здавалася, што не было такіх слоў, якія маглі б выказаць усю ўдзячнасць Кобрыншчыны і кабрынчан за плённую працу. Завяршаецца чарговы год, але наперадзе новы – а значыць, і новае цяжкае “золата” чарговага ўраджаю, якое абавязкова падорыць нам наша шчодрая кобрынская зямля. Дзмітрый БЯЛОЎ. Фота аўтара.
Заметили ошибку? Выделите текст, нажмите Ctrl+Enter и оставьте замечание!

Комментарий (Максимум 1000 символов)

Вопрос: Сколько лет в веке? (ответ числом)

Вы знаете что-то интересное или важное и готовы этим поделиться?
Обязательно свяжитесь с нами, это очень просто!

Выберите удобный способ для связи или напрямую отправьте сообщение в редакцию через форму на этой странице.

Govorim.by

vk.com/govorimby

Внимание! Новости рекламного характера публикуются по предварительной договорённости. Подробнее цены на размещение рекламы смотрите здесь

Хотите сэкономить 30% на изготовлении кухни или шкафа-купе?

Новости Кобрина

Bosch – качество во всём!

Хотите узнать больше? Руководитель подразделения Bosch: «Наши клиенты всегда могут быть уверены в том, что получат европейское качество по конкурентным ценам» Белорусским 565

Безопасность в руках каждого

Хотите узнать больше? В очередной раз назрела необходимость напомнить нашим гражданам о некоторых аспектах безопасного поведения в местах массового нахождения граждан. В 418

Подписная кампания на «Кобрынскі веснік» стартовала

Хотите узнать больше? Стартавала падпісная кампанія на перыядычныя выданні на 1 паўгоддзе 2016 года. Першы дзень падпісчыка адбыўся 11 лістапада на ВУП “Брэсцкія 509

Кобринскому Спасскому монастырю исполнилось 550 лет

Хотите узнать больше? 16 ноября в малом зале Дворца культуры состоялась международная научно-практическая конференция в рамках ХХІV Региональных Рождественских Чтений, 681

Единый день информирования – вместе с «Кобрынскім веснікам»

Хотите узнать больше? В пятницу, 20 ноября, в рамках единого дня информирования сотрудники редакции районной газеты «Кобрынскі веснік», представители райисполкома, РОВД и 508

Доброты много не бывает

Хотите узнать больше? Нет ничего преданнее взгляда собаки в глаза своего хозяина. Для четвероногого человек всегда будет хорошим, даже если он его вывезет за десятки 502

Объёмы заказов на Кобринагромаше увеличились

Хотите узнать больше? ААТ “Кобрынаграмаш” даўно заняло сваю пэўную і надзейную нішу сярод прадпрыемстваў аграпрамысловага комплексу. І гэта дзякуючы вытворчасці, 532

На Кобринщине отметили День работников сельского хозяйства и перерабатывающей промышленности

Хотите узнать больше? Духмяны хлеб, салодкая булачка, свежае малако, добрая шкварка… За кожным з гэтых і іншых прадуктаў, якія сталі для нас такімі звычнымі ў сваім 632