Закрыть

Выберите свой город

Закрыть

Мощности современного хранилища фруктов и овощей СПК «Батчи» будут использованы на сто процентов

Мощности современного хранилища фруктов и овощей СПК «Батчи» будут использованы на сто процентов


Кастрычнік – гарачая пара для нарыхтоўкі агародніны, якую, як вядома, важна не толькі вырасціць і ўбраць, але і правільна захаваць. Усе ўмовы для гэтага створаны ў сучасным сховішчы фруктаў і агародніны СВК “Батчы” – гаспадаркі з развітым агародніцтвам, куды мы і завіталі ў апошнія дні кастрычніка.
- Сёлета ўраджай, безумоўна, радуе – можна сказаць з упэўненасцю, што магутнасці нашага сховішча будуць выкарыстаны на ўсе 100%, – расказвае загадчык сховішча Алена Селях. – Ужо нарыхтавана больш за 2 тысячы тон бульбы – больш за 600 тон знайшлі сваіх пакупнікоў, амаль закончана ўборка буракоў, якіх убрана 43 тоны, ідзе працэс затарвання цыбулі, якой убрана 380 тон, заканчваецца ўборка морквы. Адным словам, будзем з агароднінай.
Пад кожную з гэтых культур у 12-ці камерах сховішча адведзена не толькі сваё месца, але і свая тэмпература, якая задаецца камп’ютарам асобна на кожную камеру. Гэта дазваляе стварыць аптымальныя ўмовы для якаснага захавання самых розных дароў зямлі – ад бульбы да яблык.

Мощности современного хранилища фруктов и овощей СПК «Батчи» будут использованы на сто процентов


Дарэчы, аб апошніх варта сказаць асобна – сёлета ў СВК “Батчы” нарыхтавана 500 тон яблык, каля 200 тон з іх прададзена на перапрацоўку. Карыстаюцца попытам такія гатункі, як “Алеся”, “Беларускае салодкае”, “Памяць Каваленкі”, “Імрус”, “Заслаўскае”, “Поспех”, “Падарунак”, “Прыма” і іншыя. Як адзначыла Алена Расціславаўна, хопіць не толькі для таго, каб забяспечыць раён, але і застанецца яшчэ на патрэбы вобласці.
Дзмітрый БЯЛОЎ.

НА ЗДЫМКАХ: (злева направа) загадчык агароднінапладасховішча Алена Селях, старшыня СВК “Батчы” Уладзімір Марчук, вагаўшчык Таццяна Сляпых; працэс пагрузкі яблык у агароднінапладасховішча.

Фота аўтара.

Заметили ошибку? Выделите текст, нажмите Ctrl+Enter и оставьте замечание!

Комментарий (Максимум 1000 символов)

Вопрос: Первый месяц лета?

Вы знаете что-то интересное или важное и готовы этим поделиться?
Обязательно свяжитесь с нами, это очень просто!

Выберите удобный способ для связи или напрямую отправьте сообщение в редакцию через форму на этой странице.

Govorim.by

vk.com/govorimby

Внимание! Новости рекламного характера публикуются по предварительной договорённости. Подробнее цены на размещение рекламы смотрите здесь

Хотите сэкономить 30% на изготовлении кухни или шкафа-купе?

Новости Кобрина

Bosch – качество во всём!

Хотите узнать больше? Руководитель подразделения Bosch: «Наши клиенты всегда могут быть уверены в том, что получат европейское качество по конкурентным ценам» Белорусским 563

Безопасность в руках каждого

Хотите узнать больше? В очередной раз назрела необходимость напомнить нашим гражданам о некоторых аспектах безопасного поведения в местах массового нахождения граждан. В 418

Подписная кампания на «Кобрынскі веснік» стартовала

Хотите узнать больше? Стартавала падпісная кампанія на перыядычныя выданні на 1 паўгоддзе 2016 года. Першы дзень падпісчыка адбыўся 11 лістапада на ВУП “Брэсцкія 508

Кобринскому Спасскому монастырю исполнилось 550 лет

Хотите узнать больше? 16 ноября в малом зале Дворца культуры состоялась международная научно-практическая конференция в рамках ХХІV Региональных Рождественских Чтений, 680

Единый день информирования – вместе с «Кобрынскім веснікам»

Хотите узнать больше? В пятницу, 20 ноября, в рамках единого дня информирования сотрудники редакции районной газеты «Кобрынскі веснік», представители райисполкома, РОВД и 506

Доброты много не бывает

Хотите узнать больше? Нет ничего преданнее взгляда собаки в глаза своего хозяина. Для четвероногого человек всегда будет хорошим, даже если он его вывезет за десятки 502

Объёмы заказов на Кобринагромаше увеличились

Хотите узнать больше? ААТ “Кобрынаграмаш” даўно заняло сваю пэўную і надзейную нішу сярод прадпрыемстваў аграпрамысловага комплексу. І гэта дзякуючы вытворчасці, 532

На Кобринщине отметили День работников сельского хозяйства и перерабатывающей промышленности

Хотите узнать больше? Духмяны хлеб, салодкая булачка, свежае малако, добрая шкварка… За кожным з гэтых і іншых прадуктаў, якія сталі для нас такімі звычнымі ў сваім 632