Закрыть

Выберите свой город

Закрыть

Кобринский маслодельно-сыродельный завод:качество, проверенное десятилетиями

Кобринский маслодельно-сыродельный завод:качество, проверенное десятилетиями


Нядаўна дырэктар ААТ “Кобрынскі масларобна-сыраробны завод” Мікалай Місюк удастоены дыплома лаўрэата рэспубліканскага конкурсу “Чалавек справы” ў намінацыі “За павышэнне прэстыжу маркі “Зроблена ў Беларусі” ў сферы харчовай прамысловасці. Дарэчы, падобны трафей у перапрацоўчай галіне атрымлівае толькі самы паспяховы кіраўнік айчынных і замежных прадпрыемстваў, якія найбольш дынамічна развіваюцца ў рэаліях беларускага рынку.
Завод, які ў кастрычніку адзначыць 75 гадоў з моманту свайго заснавання, стаў візітнай карткай нашага горада. На прадпрыемстве выпускаецца больш за 150 найменняў высакаякаснай прадукцыі. Смачныя тавары прадпрыемства вядомы далёка за межамі Беларусі. Так, сёлета паўцвёрдыя сыры “Вялікі манарх” і ”Эдэльвейс”, цвёрды сыр “Пармскі Gold» былі ўдастоены залатога медаля на Міжнароднай выставе прадуктаў харчавання, напояў і сыравіны для іх вытворчасці “Продэкспа-2014” у Маскве. Аналагічную ўзнагароду кабрынчане атрымалі на маскоўскім конкурсе “Малочны поспех” за сухую сыроватку, а таксама гран-пры за цвёрды сыр “Чорны граф” і тварог “Пяшчотны”. Павышанай папулярнасцю карыстаюцца навінкі вытворчасці: сыры “Эдэльвейс эліт”, “Вялікі Карл”, “Рыцар”, марожанае “Пламбір ванільны” ў вафельным стаканчыку, якое створана паводле рэцэптур 1962 года, ёгурты і інш.

Кобринский маслодельно-сыродельный завод:качество, проверенное десятилетиями


- Лічу, што кожны наш поспех, несумненна, з’яўляецца здабыткам усяго працоўнага калектыву, – сведчыць Мікалай Місюк. – Прыемна, што на нашым прадпрыемстве з цягам часу атрымаўся гарманічны сімбіёз лепшых традыцый мінулага і прагрэсіўных сучасных падыходаў. Сярэдні ўзрост работнікаў – 38,5 года. Кожны адчувае павышаную адказнасць за даручаны яму ўчастак работы. Імкнемся зрабіць так, каб раніцай людзі ішлі ў ААТ “Кобрынскі масларобна-сыраробны завод” з жаданнем і добрым настроем, ведалі, што іх дзелавая ініцыятыва, стараннасць, дысцыплінаванасць будуць абавязкова заўважаны і адзначаны.

Кобринский маслодельно-сыродельный завод:качество, проверенное десятилетиями


Сёлета на прадпрыемстве праводзіцца буйнамаштабная мадэрнізацыя вытворчасці. За кошт абаротных сродкаў ААТ “Кобрынскі масларобна-сыраробны завод” узводзіцца новы сыраробны цэх агульнай плошчай больш за 9000 кв. метраў, дзе будзе выпускацца да 30 тон прадукцыі ў суткі, з далейшай перспектывай павелічэння аб’ёмаў да 45 тон. Хутка тут будзе ўстаноўлена новае сучаснае аўстрыйскае тэхналагічнае абсталяванне “Вertsch-laska”, якое амаль поўнасцю аўтаматызавана. Галоўны інжынер прадпрыемства Мікалай Токар запэўніў, што спажыўцы ў хуткім часе будуць мець магчымасць пачаставацца ў тым ліку славутымі на ўвесь свет галандскімі сырамі кобрынскай вытворчасці, якія не ўступяць па якасці арыгінальным. Дарэчы, паміж ААТ “Кобрынскі масларобна-сыраробны завод” і шэрагам еўрапейскіх вытворцаў наладжана цеснае дзелавое супрацоўніцтва. Спецыялісты абменьваюцца вопытам, ведамі, арганізоўваюць сумесныя практычныя семінары і курсы павышэння кваліфікацыі. Запуск новага цэха запланаваны ў першым паўгоддзі 2015 года.
Раман МЕЛЬНІК.
Фота аўтара.

НА ЗДЫМКАХ: дырэктар ААТ “Кобрынскі масларобна-сыраробны завод” Мікалай Місюк; новае абсталяванне ў вытворчых цэхах масласырзавода.

иллюстрация с сайта: http://www.kobrincheese.com/ru/catalog/cheese/syr-velikij-karl-50.html

Заметили ошибку? Выделите текст, нажмите Ctrl+Enter и оставьте замечание!

Комментарий (Максимум 1000 символов)

Вопрос: Спутник планеты Земля?

Вы знаете что-то интересное или важное и готовы этим поделиться?
Обязательно свяжитесь с нами, это очень просто!

Выберите удобный способ для связи или напрямую отправьте сообщение в редакцию через форму на этой странице.

Govorim.by

vk.com/govorimby

Внимание! Новости рекламного характера публикуются по предварительной договорённости. Подробнее цены на размещение рекламы смотрите здесь

Хотите сэкономить 30% на изготовлении кухни или шкафа-купе?

Новости Кобрина

Bosch – качество во всём!

Хотите узнать больше? Руководитель подразделения Bosch: «Наши клиенты всегда могут быть уверены в том, что получат европейское качество по конкурентным ценам» Белорусским 569

Безопасность в руках каждого

Хотите узнать больше? В очередной раз назрела необходимость напомнить нашим гражданам о некоторых аспектах безопасного поведения в местах массового нахождения граждан. В 420

Подписная кампания на «Кобрынскі веснік» стартовала

Хотите узнать больше? Стартавала падпісная кампанія на перыядычныя выданні на 1 паўгоддзе 2016 года. Першы дзень падпісчыка адбыўся 11 лістапада на ВУП “Брэсцкія 513

Кобринскому Спасскому монастырю исполнилось 550 лет

Хотите узнать больше? 16 ноября в малом зале Дворца культуры состоялась международная научно-практическая конференция в рамках ХХІV Региональных Рождественских Чтений, 689

Единый день информирования – вместе с «Кобрынскім веснікам»

Хотите узнать больше? В пятницу, 20 ноября, в рамках единого дня информирования сотрудники редакции районной газеты «Кобрынскі веснік», представители райисполкома, РОВД и 510

Доброты много не бывает

Хотите узнать больше? Нет ничего преданнее взгляда собаки в глаза своего хозяина. Для четвероногого человек всегда будет хорошим, даже если он его вывезет за десятки 505

Объёмы заказов на Кобринагромаше увеличились

Хотите узнать больше? ААТ “Кобрынаграмаш” даўно заняло сваю пэўную і надзейную нішу сярод прадпрыемстваў аграпрамысловага комплексу. І гэта дзякуючы вытворчасці, 538

На Кобринщине отметили День работников сельского хозяйства и перерабатывающей промышленности

Хотите узнать больше? Духмяны хлеб, салодкая булачка, свежае малако, добрая шкварка… За кожным з гэтых і іншых прадуктаў, якія сталі для нас такімі звычнымі ў сваім 642